Hvorfor er thaimad populært?

Asiatisk mad er blevet en genganger på mange takeawaymenuer, og thaimad er ingen undtagelse. Men hvad er årsagen til, at thaimad er populært? 

Efterspørgsel på sushi er høje og mange har efterhånden prøvet sushi i et eller andet omfang. Sushi er blevet så populært, at det ikke længere kun er en del af det japanske køkken. Der er sushirestauranter fordelt over hele verden for at idemødekomme den høje efterspørgsel på sushi.

Tilbage i det 8. århundrede blev narezushi introduceret i Japan, som er sushiens fodgænger. Japanerne foretrak nemlig at spise ris sammen med fisken. Konserveringsmetoden narezushi udviklede sig i Japan. Man kaldte det dengang for seisei-sushi, hvilket er den populære ret vi i dag kender som sushi, som faktisk er gademad fra Tokyo.

I Danmark har man en stor kærlighed til de små lækre bidder, og hertil er sushi blevet en del af mange danskeres madpyramide. Sushi blev først rigtig populært i Danmark fra midt 1990’erne.

Hvorfor er thaimad populært? 

Det asiatiske køkken er generelt blevet mere populært i vesten over de senere år, og det er ikke uden grund. En af årsagerne til den stigende popularitet er, at flere retter fra de asiatiske lande er sunde. Eksempelvis er thaimad er sundt, og sushi ligger også under denne kategori. Danskere er ikke så gode til at spise fisk og derfor er sushi glimrende og lækker måde at få dækket sit indtag af fisk på. Det er også en årsag til populariteten. 
 
Sushi er japanske retter af kunstfærdigt udskåret rå fisk, skaldyr og marinerede ris, hvor man som tilbehør kan få sojasauce, wasabi og hakkede grøntsager. Ud over sushi indeholder fisk, er der også grønsager og tang i, som indebære vigtige vitaminer og mineraler for kroppen, samt omega-3-fedtsyrer. Disse næringsstoffer hjælper med at holde de inflammatoriske mekanismer i det indre miljø kontrol. Hertil kan sushi indgå relativt regelmæssigt i kosten om du er på fedme kur eller bare vil være i god form. Sushi har høje energiværdier, som kan inddrages hyppigt i kosten. Hvilket også har gjort sushi rimelige populært.
 
Det er ikke svært at få fingrene i sushi, det kan nemlig også bestilles som takeaway, hvilket gøre det endnu nemmere for at få fingrene i de lækre ruller, der et sundere alternative for andre takeawayrestauranter.
 
Som tidligere nævnt findes der mange varianter af sushi, derfor har man altid mulighed for at prøve noget nyt. Der er fra de helt klassiske versioner som nigir og forskellige varianter af maki sushi. På grund af alle de varianter af sushi har man muligheden for at vælge det man bedst kan lide eller det sunde alternativ.

Åbningstider

Mandag

16:00 - 21:00

Tirsdag

16:00 - 21:00

Onsdag

16:00 - 21:00

Torsdag

16:00 - 21:00

Fredag

16:00 - 21:00

Lørdag

16:00 - 21:00

Søndag

16:00 - 21:00