5 børnevenlige thairetter

Vi giver 5 bud på thaimad, som hele familien og især børnene kan nyde.

For især børn og kræsne spisere kan det være svært at finde de rigtige retter. Meget thailandsk mad er stærkt, og det er ikke alle, der kan lide eller kan håndtere styrken i flere thairetter. Vi giver et bud på 5 børnevenlige thairetter for hele familien.

Det er nok især den stærkere thaimad, som børnene endnu ikke er så modtagelige overfor. De følgende 5 børnevenlige thairetter er børnevenlige i den forstand, at de er milde og bruger andre krydderier og smage end chili. 

Pad Thai 

Af de 5 børnevenlige thairetter er den thailandske nationalret, Pad Thai, er altid et godt sted at starte. Den indeholder af de smage, der kendetegner thailandsk madlavning, men den er mild i sin styrke, hvilket har gjort den til en populær ret verden over. Man kan selvfølgelig også vælge at undgå styrke fuldkommen. Retten er salt og en smule sød, og man kan som regel vælge mellem forskellige slags protein, hvilket det gør det til en oplagt ret for børn. 

Poh Pia Tod 

De thailandske dybstegte forårsruller med hakket kød og glasnudler kan spises med fingrene og dyppes i sursødsaucen, der serveres med forårsrullerne. Dette gør retten enormt børnevenlig. Indholdet i disse forårsruller varierer, så det er forskelligt, hvilken slags protein der er i, og om den serveres med grøntsager og chili. Grøntsagerne er gemt bag forårsrullens sprøde ydre, så det er ikke noget, børnene bemærker. 

Satay Gai 

Den grillede kylling tilberedes og serveres ofte på spyd. Kyllingen marineres i en sataysauce, som er lavet på kokosmælk, peanuts, karry og soya. Som tilbehør er der som regel en peanutsauce, man kan dyppe kyllingen i. Saucen er valgfri, og man kan undgå den, hvis man lider af allergi eller blot ikke bryder sig om indholdet. 

Khao Pad

Denne ret er thailandske stegte ris. Den er børnevenlig, fordi man kan vælge, hvilken slags kød man ønsker med sine stegte ris. Så er der noget kød, som barnet ikke kan lide, kan man styre uden om det. Retten indeholder ingen chili og er dermed ikke stærk, og grøntsagerne er gemt væk bag risen og saucen. 

Kyllingevinger

Thailandske kyllingevinger kan fås i mange udgaver, men vælger man en udgave, som ikke er stærk, er den yderst børnevenlig. Vingerne kan spises med fingrene, og de kan både fås krydrede og søde. De serveres sædvanligvis en dip, som man kan dyppe i, hvilket gør retten god for både voksne og børn. 

Hos Nudel Biksen har vi et bredt udvalg af retter for voksne og børn, uanset om du vil have  aftensmad med nudler, ris eller noget helt andet. Udvalget kan du se på vores menukort.  

Åbningstider

Mandag

16:00 - 21:00

Tirsdag

16:00 - 21:00

Onsdag

16:00 - 21:00

Torsdag

16:00 - 21:00

Fredag

16:00 - 21:00

Lørdag

16:00 - 21:00

Søndag

16:00 - 21:00